Van Gaal steunt Ten Hag bij Manchester United

Van Gaal laat zich uit over Ten Hag: 'Je mag kritiek hebben, maar…'

8 juni om 16:14

Louis van Gaal vindt dat Manchester United Erik ten Hag moet aanhouden als manager. De voormalig bondscoach ziet veel gelijkenissen met zijn tijd bij de Engelse club.

Sky Sports vraagt Van Gaal of hij vindt dat Ten Hag aan moet blijven als manager. "Ja, natuurlijk. Ik had ook meer tijd nodig toen ik bij de club zat en won de FA Cup. En voor mij lukte het zo’n twintig jaar niemand om die te winnen”, begint hij meteen zijn periode bij Manchester United met die van Ten Hag te vergelijken."

"Nu heeft Erik hem gewonnen en haalde ook Champions League-voetbal in zijn eerste seizoen. Dus je hoort hem niet te ontslaan", aldus Van Gaal.

De oud-trainer van onder andere Ajax, AZ, FC Barcelona en Bayern München vindt wel dat er ruimte is voor verbetering bij zijn landgenoot. "Je moet ook kritisch zijn. Hij heeft niet fantastisch gedaan. Je mag echt wel kritiek op hem hebben, maar hij heeft wel al laten zien dat hij een goede manager is", besluit Van Gaal.

Louis van Gaal was zelf tussen 2014 en 2017 manager van Manchester United. Twee dagen nadat hij de FA Cup won, maakte Manchester United bekend dat de club niet verderging met Van Gaal en hij de club na twee jaar verliet.