Ajax maakt flinke kans op KAA Gent-talent Jorthy Mokio

ED: PSV en Ajax azen op Belgisch toptalent, Amsterdammers maken 'flinke kans'

9 juni om 10:52
Laatste update: 9 juni om 11:54

In navolging van Relevo-verslaggever Matteo Moretto meldt nu ook het Eindhovens Dagblad dat zowel Ajax als PSV aast op het Belgische toptalent Jorthu Mokio. Het lokale medium weet dat de Amsterdammers zelfs al een gesprek hebben gehad met de speler van KAA Gent

PSV de selectie van het beloftenelftal graag versterken. Daarvoor had het bijvoorbeeld ook Sean Steur in gedachten, maar hij bleef in Amsterdam. Een ander target van de Eindhovenaren is de zestienjarige Mokio, die al wedstrijden voor de hoofdmacht van Gent heeft gespeeld. 

De strijd om zijn handtekening zal een felle en drukke strijd worden, want volgens het ED wil 'half Europa' hem verwelkomen, waaronder FC Barcelona en dus ook Ajax. De Amsterdammers maken een 'flinke kans', zo is te lezen. Afgelopen week zou hij naar de Nederlandse hoofdstad zijn afgereisd om daar te praten over een eventuele transfer. 

Op korte termijn zal duidelijk worden waar de voorkeur en dus ook toekomst van Mokio ligt. PSV hoopt in ieder geval dat de talentvolle Belg voor Eindhoven kiest. Earnest Stewart, de technisch directeur van de landskampioen, is bereid een topaanbieding te doen. Hij ziet het binnenhalen van een beloftevolle verdediger als een topprioriteit voor PSV.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: