Ceferin ziet Oranje niet als favoriet op EK

Ceferin ziet Oranje niet als favoriet op EK: 'Dat zijn wat mij betreft die landen'

10 juni om 11:16

Aleksander Ceferin ziet het Nederlands elftal niet als een van de favorieten op het EK in Duitsland. De voorzitter van de UEFA denkt dat de ploeg van Ronald Koeman wel een kanshebber is.

"Duitsland, Frankrijk, Engeland en Portugal zijn wat mij betreft de favorieten op dit EK", vertelt Ceferin in een interview met persbureau DPA. "Ik zeg ook altijd dat je Spanje nooit moet onderschatten. En dan heb je altijd Kroatië, België, Nederland, misschien Denemarken."

Ceferin heeft hij al tegen vrienden gezegd dat hij dacht dat Duitsland ver gaat komen. "Ze hebben de afgelopen jaren behoorlijk slecht gespeeld. Maar ze hebben een goed team", aldus de Sloveense voorzitter. Volgens hem heerst er "een andere sfeer" in de Duitse selectie sinds de gewonnen oefenduels met Frankrijk (0-2) en Nederland (2-1) in maart.

Ceferin kijkt uit naar het toernooi, dat vrijdag begint met het duel tussen Duitsland en Schotland. "Eindelijk weer een klassiek voetbaltoernooi in een land met veel voordelen", verklaart hij. "De Duitsers zijn altijd goede organisatoren. En het is gemakkelijk om naar Duitsland te komen. Ik denk dat het een voetbalfeest wordt", besluit Ceferin.