Valentijn Driessen vergelijkt De Ligt met 'amateur'

'Niet de Matthijs de Ligt zoals wij hem eigenlijk kennen, dit is amateuristisch'

10 juni om 19:21

Matthijs de Ligt heeft bij het Nederlands elftal geen goede beurt gemaakt richting het EK. Althans, dat vindt Valentijn Driessen. Hij vergelijkt een actie van de verdediger tegen Canada (4-0) met een amateur.

"Dit is niet de Matthijs de Ligt zoals wij hem eigenlijk kennen", begint Driessen in de podcast Kick-off van De Telegraaf. Hij haalt een moment uit de oefeninterland tegen Canada aan. "Op een gegeven moment kwam er een bal die hij gewoon heel normaal kan uitverdedigen. Nou, die schiet hij pardoes over de zijlijn. Dat je denkt: wat gebeurt hier? Dat zie je bij de amateurs, maar dat zie je niet bij het Nederlands elftal."

Volgens Driessen had De Ligt in 2019 nooit voor Juventus moeten kiezen. "Eigenlijk is het toen fout gegaan. Al was hij misschien was hij ook heel zenuwachtig, omdat hij een dag later natuurlijk moest trouwen." De Ligt trouwde deze week in het geheim met Annekee Molenaar. Driessen vervolgt: "Je voelt bij De Ligt niet de zekerheid die je bij Stefan de Vrij wel voelt. Hij speelt niet altijd bij Internazionale, maar heeft het wel goed gedaan bij Oranje."

Maandagavond speelt het Nederlands elftal tegen IJsland in De Kuip (aftrap 20.45 uur). Het is de uitzwaaiwedstrijd voor het EK in Duitsland, waar achtereenvolgens Polen, Frankrijk en Oostenrijk wachten in de groepsfase. De Ligt begint naar alle waarschijnlijkheid op de bank.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: