'Barça aast op Frimpong van Bayer Leverkusen en Oranje'

'FC Barcelona meldt zich met miljoenenbod voor Oranje-uitblinker tegen Canada'

11 juni om 17:07
Laatste update: 11 juni om 19:40

FC Barcelona is in de markt voor Jeremie Frimpong. Dat meldt SPORT. Hansi Flick zou de wingback annex aanvaller graag naar Catalonië willen halen.

Frimpong bereidt zich momenteel met Oranje voor op het EK in Duitsland, maar dat betekent niet dat de storm van interesse rondom de back is gaan liggen. De rechtspoot kan rekenen op interesse van FC Barcelona. Sterker nog: de Catalanen zouden volgens het Spaanse SPORT zelfs al een eerste aanbod hebben neergelegd bij Bayer Leverkusen. Zijn marktwaarde wordt geschat op vijftig miljoen euro. Het bod van Barça zou lager dan dat bedrag zijn.

Het is nog maar de vraag of Barça Frimpong überhaupt kan betalen. Het is een publiek geheim dat de Catalanen kampen met financiële problemen. Volgens het Spaanse medium vormt dat geen problemen. 'FC Barcelona blijft de markt nauwlettend volgen, ondanks dat het 'verlamd' is door deze financiële 'fair play'', klinkt het. De kersverse trainer Flick zou Frimpong dolgraag naar de Spaanse grootmacht willen halen. 

Frimpong wil pas na het EK een beslissing nemen over zijn toekomst. De Oranje-international heeft nog een contract tot medio 2028 bij Bayer Leverkusen. Het is onbekend hoe de Duitse kampioen staat tegenover een verkoop van de rechtspoot. Afgelopen seizoen was hij in 47 duels goed voor veertien goals en twaalf assists.

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: