Van Dijk zet zich schrap bij Oranje door Koopmeiners

Van Dijk zet zich schrap bij Oranje: 'Nog niet bevestigd, maar ziet er slecht uit'

11 juni om 00:00

Na de EK-afzegging van Frenkie de Jong voor zet Virgil van Dijk zich schrap voor meer slecht blessurenieuws. De blessure van Teun Koopmeiners ziet er slecht uit, aldus de aanvoerder van het Nederlands elftal.

Oranje begon de laatste week voor de EK-start met 25 fitte spelers, terwijl Frenkie de Jong eraan leek te komen. Na de uitzwaaiwedstrijd tegen IJsland (4-0) hangt de vlag er anders bij. De Jong doet niet mee aan het EK en Koopmeiners kreeg in de warming-up liesklachten. Van Dijk baalt als een stekker.

"We missen drie spelers vanwege blessures", doelt Van Dijk op Frenkie de Jong, Marten de Roon én Koopmeiners. "Het is enorm balen. Vooral voor die drie, maar voor ons natuurlijk ook. We zijn er teleurgesteld over. Maar we moeten verder, dat moet ook. Het is een domper. Helaas hoort het bij het voetbal."

Van Dijk bevestigt vervolgens dat EK-deelname een lastig verhaal lijkt te worden voor Koopmeiners. "Teun is volgens mij nog niet bevestigd, maar het ziet er niet goed uit. Het is klote."