Boulahrouz verwacht veel van Brobbey

Boulahrouz voorziet Oranje-verrassing: 'Dan wordt hij echt een geweldenaar'

11 juni om 09:59

Khalid Boulahrouz ziet in Brian Brobbey een mogelijke verrassing van Oranje op het komende EK. De oud-voetballer vindt dat de spits een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt in het afgelopen seizoen en dat kan hij mogelijk meenemen naar het EK.

"Hij is de laatste zes maanden enorm vooruitgegaan in zijn ontwikkeling, dat zie je echt heel duidelijk", vertelt Boulahrouz in gesprek met Voetbal International. "Waar hij eerst nog heel veel kansen miste op een manier die niet echt bij een Ajax-spits past, heeft hij steeds zachtere voetjes gekregen. Hij heeft een betere balbehandeling en maakt goede technische goals."

"Daarbij is hij natuurlijk enorm krachtig en ook vrij snel", vervolgt Boulahrouz zijn verhaal. "Als hij ook het koppen nog gaat verbeteren, wordt hij echt een geweldenaar, dan heeft hij eigenlijk alles om een fantastische carrière te gaan maken. Hij heeft een enorme wilskracht en houdt verdedigers continu bezig. Natuurlijk moet hij ook nog veel leren, maar zijn attitude bevalt me wel. Ik hoop dat hij dit EK al het verschil kan maken."

Ook Gerald Vanenburg, voormalig speler en trainer van Ajax, heeft lovende woorden over Brobbey. Volgens hem moet Oranje een sterk collectief gaan vormen met spelers die boven zichzelf gaat uitstijgen. "Dan denk je snel aan jongens als Simons, Frimpong, Depay en Brobbey. Dat zijn ook gelijk de spelers die het meest afhankelijk zijn van het collectief. Maar ik kijk ook naar Reijnders en Koopmeiners, die hebben echt een geweldig seizoen achter de rug. Zij zijn in Italië grote meneren geworden. Misschien worden dat wel de jongens die opstaan."