Ajax-spits Brobbey over zijn eerdere vertrek naar RB Leipzig

Brobbey open over RB Leipzig-transfer: 'Dan was ik sowieso gebleven'

8 juni om 23:51

Brian Brobbey is bij Wij Houden van Oranje openhartig over zijn vertrek bij Ajax in 2022. De spits vertrok destijds transfervrij naar RB Leipzig, maar geeft toe dat hij dat achteraf gezien beter niet had kunnen doen. Een halfjaar later keerde Brobbey terug in Amsterdam.

Brobbey vertrok in 2022 gratis naar Duitsland en keerde vervolgens terug naar Ajax voor ruim zestien miljoen euro. Ook Brobbey had het graag anders gezien. "Als ik het nu had gedaan, was ik bij Ajax gebleven, sowieso. Maar, ik heb veel dingen geleerd daar. Nieuwe spelers, nieuwe omgeving. Ja, zeker weten dat het me ook veel heeft gebracht", vertelt de spits.

Met slechts twee basisplaatsen, twaalf invalbeurten en precies nul doelpunten op zijn conto vertrok Brobbey al na een halfjaar weer uit de Bundesliga. Bij Ajax gaat het beduidend beter. Afgelopen seizoen was de spits achttien keer trefzeker in de Eredivisie en een van de weinige lichtpuntjes in de Johan Cruijff Arena. Het is dan ook niet gek dat er 'bijna dagelijks' zich een Europese grootmacht meldt in Amsterdam. Ajax is echter standvastig en wil Brobbey ook komend seizoen behouden.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: