Vanenburg geeft Simons advies over positie

Vanenburg geeft Simons advies over positie bij Oranje: 'Moet je hem wel in sturen'

11 juni om 10:13

Gerald Vanenburg vindt dat Xavi Simons zich moet focussen op de nummer tien-positie bij Oranje. De oud-buitenspeler van het Nederlands elftal ziet in de jongeling een echte uitblinker als hij op bepaalde plekken op het veld opduikt.

Vanenburg is onder de indruk van de kwaliteiten van de jongeling, die maandag tegen IJsland zijn eerste doelpunt in het shirt van Oranje maakte. De 42-voudig Oranje-international had voor hem lovende woorden in Rondo van Ziggo Sport. "Ik vind hem een hele goede speler. Technisch sterk en gewoon een mooie voetballer. Waar hij gaat uitkomen op het veld, dat is aan hem. Hij heeft wel absoluut kwaliteit."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

Voor Vanenburg is de positie waar Simons zich op moet focussen ook duidelijk. De oud-voetballer ziet hem liever niet als buitenspeler, maar als aanvallende middenvelder. "Hij is wel meer een nummer tien, die een beetje moet zwerven. Daar zal je hem wel in moeten sturen. Hij moet niet helemaal aan de linkerkant de bal gaan ophalen, maar hij moet bij die spitsen in de buurt zijn. Dan denk ik dat hij wel echt iets groots kan neerzetten."