'Leipzig-ster Sesko blijft ondanks Engelse interesse'

'Mogelijk gevolgen voor Brobbey en Zirkzee: Leipzig-ster ziet af van transfer'

11 juni om 12:38

Bejamin Sesko speelt ook komend seizoen voor RB Leipzig, ondanks interesse van de Engelse topclubs. Dat melden Fabrizio Romano en Sky Sport. De twintigjarige spits gaat zijn contract bij de Bundesliga-club verlengen.

Sesko beschikt over een transferclausule, waardoor hij tot eind deze maand voor 65 miljoen euro is op te halen. Manchester United, Arsenal en Chelsea tonen serieuze interesse, maar zij komen nu van een koude kermis thuis. RB Leipzig slaagt erin om de Sloveense international nog minimaal één jaar te behouden, weet Sky.

Volgens Romano kiest Sesko voor de 'Erling Haaland-route'. Doordat hij nu blijft en een nieuw contract tekent, zullen Die Roten Bullen zich in de toekomst schappelijk opstellen bij een transfer. De Italiaanse transferexpert spreekt van een 'gentlemen's agreement'. Eerder wees Sesko al lucratieve voorstellen uit Saudi-Arabië af, maar ook een stap naar de Premier League blijft deze zomer dus uit.

Sesko was het afgelopen seizoen goed voor achttien doelpunten en twee assists in 42 officiële duels. Momenteel bereidt hij zich met Slovenië voor op het EK. 

Ook Zirkzee en Brobbey gelinkt aan Arsenal

Volgens de Britse tak van Sky Sports staat Joshua Zirkzee nog wel op het lijstje van Manchester United en Arsenal, al lijkt hij inmiddels hard op weg naar AC Milan. Eerder werden The Gunners ook in verband gebracht met Brian Brobbey.