Southgate wil EK winnen met Engelandb

Southgate doet voorspelling: 'Als we niet winnen, zal ik hier niet meer zijn'

11 juni om 16:16
Laatste update: 11 juni om 16:39

Gareth Southgate is wellicht bezig aan zijn laatste weken als bondscoach van Engeland. In een interview met het Duitse BILD laat de oefenmeester weten dat het EK misschien zijn laatste kunstje is bij The Three Lions

Met Engeland staat Southgate voor zijn tweede EK. Op het EK van 2020 wist de Engelsman met zijn ploeg de finale van het eindtoernooi te bereiken. In de eindstrijd was Italië te sterk na strafschoppen. Dit keer wil Southgate nog meer bereiken. "Als we niet winnen, zal ik hier waarschijnlijk niet meer zijn. Dan was het misschien de laatste kans."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Denemarken

  • logo

    Engeland

Southgate denkt dat ongeveer de helft van alle bondscoaches vertrekt na afloop van een eindtoernooi. Dat hoort volgens de oefenmeester bij het internationale voetbal. "Ik ben hier nu bijna acht jaar en we zijn dichtbij geweest", aldus Southgate. "Op een gegeven moment gaan mensen het vertrouwen in je boodschap verliezen. Als wij een geweldige ploeg zijn en ik een toptrainer, dan moet je presteren op de piekmomenten."

Er is bij Southgate heel veel vertrouwen in de huidige spelersgroep. De oefenmeester vindt dit de beste ploeg sinds zijn aantreden. "We hebben veel diepgang, vooral aanvallend. Het team heeft zich sinds het laatste WK ontwikkeld en meer ervaring opgedaan."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: