Miroslav Klose voorgesteld als nieuwe coach bij FC Nürnberg

Verrassing in Duitsland: Duitse topscorer nieuwe coach van FC Nürnberg

11 juni om 16:35

Van een verrassing van formaat gesproken. FC Nürnberg heeft dinsdagochtend niemand minder dan Miroslav Klose voorgesteld als kersvers coach. De 46-jarige Klose tekent een contract voor twee seizoenen.

Dinsdag kkondigde de club uit de 2. Bundesliga Klose aan als nieuwe coach. Klose volgde naar eigen zeggen de Duitse tweede klasse al een tijd op de voet, om er aan de slag te kunnen gaan als coach. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    Zwitserland

  • logo

    Duitsland

Wat de ambities van de club betreft, wil Klose de verwachtingen nog even temperen. "De eerste stap is om een goede basis te leggen, één die effectief goed draait", aldus Klose tijdens z'n voorstelling aan de pers. "We moeten een goede as voorzien in de ploeg. Daar kunnen dan jonge talenten rond geplaatst worden en zich ontwikkelen."

Klose weet alvast goed waar hij voor wil staan als coach. "Ik ben positief ingesteld en wil de jongens duidelijk maken dat ze hier bij Nürnberg de volgende stap in hun carrière kunnen zetten", zegt Klose. "Ik wil hier een dynamiek op gang brengen. De bal hebben en dominant zijn op het veld. Dat is waar ik als coach voor sta."

Eerder was Klose aan de slag als assistent bij Duitsland. Daarna was hij actief als coach in de jeugd van Bayern München en tussen 2020 en 2021 als assistent-coach bij de A-kern. Zijn debuut als hoofdcoach op het hoogste niveau maakte hij in juli 2022 bij SCR Altach. 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: