'Alanyaspor verlangt miljoenen van Ajax voor oude bekende van Farioli'

'Ajax hoort vraagprijs voor Aydin, Amsterdammers moeten miljoenen dokken'

12 juni om 11:56

Ajax zal zes miljoen euro neer moeten tellen, wil het Oguz Aydin binnen kunnen halen. Journalist Yagiz Sabuncuoglu van Sports Digitale meldt woensdag dat dat de vraagprijs is van Alanyaspor.

Sabuncuoglu is degene die het eerst melding maakte van de Ajax-interesse in Aydin. Nu heeft de Turkse journalist weer nieuws: Alanyaspor hanteert een vraagprijs van zes miljoen euro voor de in Den Haag geboren aanvaller. Het is niet duidelijk hoe Ajax daartegenover staat.

Duidelijk is wel dat de Amsterdammers deze zomer weinig te besteden hebben op de transfermarkt en daardoor mogelijk lijken te wachten op uitgaande transfers, voordat spelers als Aydin gehaald kunnen worden. Ajax hoeft in ieder geval niet te vrezen dat Aydin door het EK nog meer waard wordt: de aanvaller was één van de afvallers uit de voorselectie bij Turkije.

Recent gaf Aydin in gesprek met VoetbalPrimeur aan dat hij openstaat voor een transfer naar Nederland. "Het zou zeker een optie zijn, in ieder geval", zo klonk het onder meer. Aydin is ook een bekende van Ajax-trainer Francesco Farioli, met wie hij werkte bij Alanyaspor.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: