Gravenberch heeft geen spijt van afmelding bij Jong Oranje

Geen spijt bij Gravenberch na 'beste keuze': 'Hij snapt het standpunt van KNVB'

12 juni om 15:59

De familie van Ryan Gravenberch staat nog altijd achter de keuze om zich af te melden voor Jong Oranje. Deze beslissing werd gemaakt door een drukke periode omtrent zijn transfer naar Liverpool, waar hij zich in de kijker speelde van bondscoach Ronald Koeman.

In de zomer van 2022 maakte Gravenberch de transfer van Ajax naar Bayern München, waar hij na één seizoen alweer vertrok. "Hij was door Bayern gehaald met het oog op de toekomst en ze zagen zijn kwaliteiten", blikt de vader van Gravenberch terug in gesprek met ESPN. "Bayern had nog steeds veel vertrouwen in hem en daardoor hebben zij hun huid heel duur verkocht. Uiteindelijk is alles op de laatste dag gelukkig goed gekomen."

Door de hectiek rondom zijn transfer naar Liverpool, besluit Gravenberch zich af te melden voor Jong Oranje. Deze keuze komt hem op veel kritiek te staan. "We staan daar nog steeds achter", aldus Gravenberch senior. "Op deadline day is alles rondgekomen en heeft Ryan die stap gemaakt. Wat mensen niet weten, is dat er daarna nog heel veel praktische zaken geregeld moeten worden."

"Doordat hij een stap naar buiten de EU maakte, moest Ryan bij veel van die praktische dingen verplicht zelf aanwezig", vervolgt de vader van Gravenberch zijn uitleg. "Daar moet je de tijd voor nemen, zodat je goed kan starten bij Liverpool. Op dat moment was het de beste keuze om Jong Oranje af te zeggen."

Door deze afmelding besluit de KNVB om Gravenberch de volgende interlandperiode uit te sluiten van zowel Oranje als Jong Oranje. Daarna volgt er een gesprek met Koeman en Nigel de Jong, directeur topvoetbal van de KNVB. "Hij heeft zijn verhaal uitgelegd en snapt het standpunt van de KNVB ook. Het is uitgesproken en inmiddels al heel lang geen issue meer", aldus Gravenberch senior.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: