Vader Gravenberch over stap naar Liverpool

'Gravenberch is nu zeker vijftig procent beter dan bij Ajax'

13 juni om 00:34
Laatste update: 13 juni om 00:35

Ryan Gravenberch heeft er goed aan gedaan door naar Liverpool te vertrekken, meent zijn vader. In 2022 maakte de Oranje-international de overstap van Ajax naar Bayern München, maar daar vertrok hij alweer na één seizoen. De keuze voor Liverpool werd gezien de kansen op speeltijd destijds echter niet door iedereen begrepen.

"Ik denk dat hij nu zeker vijftig procent beter is dan bij Ajax", valt Ryan Gravenberch senior bij ESPN gelijk met de deur in huis. "Hij is nog sterker en fitter geworden. Het tempo waarin Liverpool speelt is echt niet normaal. Alles gaat veel sneller en dat heeft hem heel goed gedaan. Ryan moet bij Liverpool steeds wat extra’s geven en daar is hij een veel betere speler van geworden."

Uiteindelijk leverde het Gravenberch junior zelfs een selectie voor het Nederlands elftal op. "We hebben lang het gevoel gehad dat hij er niet bij zou zitten", erkent zijn vader echter. "Tijdens de driedaagse trainingsstage zijn de dingen niet onfortuinlijk voor Ryan verlopen", doelt hij op het afvallen van Mats Wieffer, Marten de Roon en Quinten Timber.

"Ryan appte ons, maar zei dat we het nog wel stil moesten houden. We waren heel blij. Niet veel later werd het openbaar gemaakt. Toen ontplofte mijn telefoon. We hebben het lekker over ons heen laten komen. We zijn een hele realistische familie en zijn vooral trots op Ryan", besluit Gravenberch senior.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: