Van Hooijdonk geeft tip aan Oranje: 'Vasthouden aan NAC-scenario'

Bijzondere tip voor Oranje: 'Ze moeten zich vastklampen aan het NAC-scenario'

13 juni om 08:15

Pierre van Hooijdonk hoopt dat Oranje tijdens het EK inspiratie haalt uit de promotie van NAC Breda. De oud-spits denkt dat het Nederlands elftal een mooi toernooi tegemoet gaat, maar bestempelt Frankrijk als favoriet voor de eindzege. 

"Het succes gaat afhangen van de vorm van de aanvallers", stelt de oud-prof bij de NOS. Achterin beschikt Oranje over genoeg stabiliteit, meent Van Hooijdonk. "Dat zal geen probleem worden voor Ronald Koeman. Ik verwacht dat wij dit EK een wezenlijk aandeel gaan hebben, maar je zult me niet horen roepen dat we het EK gaan winnen."

Volgens Van Hooijdonk moet Oranje zich 'vastklampen aan het NAC-scenario'. De ploeg promoveerde recentelijk via de nacompetitie naar de Eredivisie, maar werd vooraf niet als favoriet bestempeld. "Dat is het bewijs dat alles kan. Op de ranking staat Nederland niet op één, maar de nummer één wint niet altijd in voetbal."

De analist wijst Frankrijk aan als favoriet voor de eindzege, waar het niveau van de groep 'ontiegelijk hoog' is. "Bij sommige landen zie je verschil in kwaliteit tussen de eerste 14, 15 spelers en de rest. Maar bij Frankrijk niet."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: