Driessen bekritiseerd Koeman over Zirkzee-keuze

Vraagtekens bij opvallende move Koeman: 'Voldoet aan niets daarvan'

13 juni om 14:42

De beslissing van Ronald Koeman om Joshua Zirkzee op te roepen zorgt voor gefronste wenkbrauwen bij Valentijn Driessen. Vooral de onzekerheid over de fitheid van de spits van Bologna vindt de journalist opvallend.

"Hij heeft niet fit het seizoen beëindigd, daarna wel fit geraakt, zeggen ze, lekker wat vakantie-uren in de benen", steekt Driessen van wal in Kick-Off Oranje van De Telegraaf. "Hij voldoet aan niets waarvan Koeman vindt dat een late instromer aan moet voldoen." Bovendien heeft Zirkzee nog nooit bij Oranje gezeten. "Je weet dus absoluut niet wat voor een persoonlijkheid je dan binnenhaalt. Als je dat dan als referentie neemt om mensen wel of niet te selecteren, zoals hij eerder heeft gezegd, dan is het natuurlijk een vreemde keuze."

Mike Verweij haakt in door aan te stippen dat Zirkzee zijn laatste wedstrijd speelde op 12 mei tegen Napoli. "Dat is wel een risico. Koeman werd heel erg boos op Barcelona vanwege alle risico's die ze met Frenkie (de Jong, red.) hebben genomen. Maar ik vraag me echt af of Bologna hier echt blij mee is. Het zal volgend seizoen dan misschien niet meer zijn club zijn, maar ze moeten hem volgend seizoen nog wel verkopen."

Op basis van prestaties snapt Driessen de keuze van Koeman. "Alleen naar aanleiding wat hij eerder gezegd heeft kan je daar je vraagtekens bij zetten", aldus de journalist. "Het is een jongen die de Serie A op zijn kop heeft gezet, met Bologna Champions League-voetbal heeft gehaald, beste talent van de Serie A. Dan heb je echt wel wat laten zien en heb je ook wel wat in je mars. Ik ben benieuwd en misschien gaat hij het ook wel heel goed doen als hij er is. Het is natuurlijk wel een klassespeler die nu heel gewild is."