AC Milan heeft nieuwe trainer

Zlatan presenteert nieuwe Milan-coach, Zirkzee volgt mogelijk: 'Hij is sterk'

13 juni om 15:29

Zlatan Ibrahimovic heeft donderdagmiddag de nieuwe trainer van AC Milan gepresenteerd. De voormalig topspits, die zich ook uitliet over Joshua Zirkzee, heeft de Portugese Paulo Fonseca aangesteld als opvolger van Stefano Pioli. 

De in Mozambique geboren Fonseca heeft bij Milan zijn handtekening gezet onder een driejarig contract. Aanvankelijk zou Pioli tot medio 2025 aan het roer staan van de Italiaanse topclub, maar na goed overleg werd besloten dat zijn contract ontbonden werd. Pioli werd twee jaar geleden kampioen met Milan, iets wat daarvoor in 2011 voor het laatst lukte. 

Wedden

Meer odds
  • logo

    AC Milan

  • logo

    Torino

Ibrahimovic, die vandaag de dag adviseur is van Milan, verklaarde tijdens het presentatiemoment waarom de club voor Fonseca heeft gekozen. "We hebben er lang over nagedacht en we kwamen tot de conclusie dat Paulo de juiste identiteit met zich meebrengt, een aanvallende stijl van voetbal." Fonseca komt over van Lille, en werkte daarvoor bij AS Roma. 

Bij Milan komt hij samen te werken met Oranje-international Tijjani Reijnders. Mogelijk krijgt hij binnenkort ook de beschikking over Zirkzee, die hevig gelinkt wordt aan een overstap naar I Rossoneri. Ibrahimovic liet zich tijdens hetzelfde persmoment zelfs uit over de in zijn ogen 'sterke' Nederlandse spits. "De Hollandse School, waar ik ook geleerd heb, is goed. Maar ik vergelijk liever niet. Ik was Ibra, hij Zirkzee. Het is ook belangrijk dat hij onder druk goed speelt. In San Siro zitten 70 duizend mensen, dat zijn heel veel toeschouwers", aldus de oud spits van Ajax, die liet doorschemeren dat Milan Zirkzee in de gaten houdt.