Brobbey roept Memphis op: 'Hij moet me meenemen naar Ghana'

Oranje-collega wil met Memphis mee naar Ghana: 'Hij moet me maar eens meenemen'

14 juni om 07:27
Laatste update: 14 juni om 08:53

Brian Brobbey hoopt dat Memphis hem een keer meenement naar Ghana, het land waar de roots van beide aanvallers van Oranje én die van Jeremie Frimpong liggen. Twijfelen over zijn interlandcarrière deed Brobbey overigens nooit. 

De spits van Ajax geeft aan een 'zwak' te hebben voor Ghana, al is hij er zelf nog niet geweest. "Memphis moet me maar eens meenemen", laat hij optekenen door De Telegraaf. "Ik heb video's gezien van hoe het leven daar is en toevallig zijn mijn ouders er nu met mijn broer." Brobbey vertelt dat zijn moeder zich inzet voor goede doelen in Ghana. "Als ik de tijd heb, ga ik zeker langs."

Hoewel Brobbey een warm gevoel heeft bij Ghana heeft hij nooit getwijfeld over zijn interlandcarrière. De aanvaller doorliep alle jeugdelftallen van Oranje en wil graag voor Nederland uitkomen. "Ik heb er nooit aan gedacht voor Ghana te kiezen. Als ze voor de Afrika Cup spelen, dan volg ik ze. En in 2010 heb ik ze natuurlijk op het WK gezien. Door de handsbal van Luis Suarez vlogen ze er toen uit."

Luister hieronder de nieuwste Studio Oranje en de grote voorbeschouwing op het EK!