Van Hooijdonk en Van der Vaart kibbelen: 'Versla ze maar eens op het EK'

Van der Vaart denkt dat topfavoriet teleur gaat stellen: 'Wordt weer een domper'

14 juni om 08:43

Pierre van Hooijdonk denkt dat Denemarken een modderfiguur gaat slaan op het EK in Duitsland. Collega-analist Rafael van der Vaart wijst juist een van de topfavorieten voor de eindzege aan als het land dat het meest teleur gaat stellen.

Van Hooijdonk heeft geen hoge pet op van de Denen, vertelt hij aan de NOS. "Ze hebben het inderdaad heel goed gedaan in 2021, maar toen viel wel echt alles op zijn plaats." Het verleden geeft dan ook geen garanties voor de toekomst, concludeert hij. Van Hooijdonk verwacht dat Denemarken in de achtste finales strandt. "Dat zullen we wel halen, maar dan is het denk ik snel klaar."

Van der Vaart bestempelt Denemarken juist als een van de verrassende landen in positieve zien. "Het is een hele goede outsider, versla die maar eens. Het laatste EK haalden ze ook de halve finale." 

Volgens Van der Vaart gaat topfavoriet Engeland juist tegenvallen. "Iedereen zegt altijd dat ze goede spelers hebben, maar ze winnen nooit iets. Het wordt tijd dat ze weer wat gaan winnen, maar ik denk dat het weer een domper wordt."
 

Luister hieronder de nieuwste Studio Oranje en de grote voorbeschouwing op het EK!