Van Gaal sprak 'circus Lang' aan: 'Ik stuur je zo weer naar huis!'

Van Gaal pakte 'circusspeler' bij Oranje aan: 'Ik stuur je zo weer naar huis, hè!'

14 juni om 09:20
Laatste update: 14 juni om 09:37

Noa Lang heeft een inkijkje gegeven in de ervaringen die hij bij het Nederlands elftal had met Louis van Gaal. De vleugelaanvaller herinnert zich één uitspraak van de bondscoach nog maar al te goed.

Lang werd bij de podcast Matchday eerst gevraagd naar de verschillen tussen Louis van Gaal en de huidige bondscoach, Ronald Koeman. "Ze zijn heel anders. Heel anders. Bij Koeman is het vrij, bij Van Gaal is het de hele training hoogspanning. Eén foute bal en hij schreeuwt", vertelt de aanvaller van PSV in geuren en kleuren. 

"Op het WK nam ik een bal achter mijn standbeen aan, ging ik buitenom en gaf ik een voorzet", vervolgt Lang. Dat kon Van Gaal niet echt waarderen. "Noa Lang, wat denk jij nou?!", zou de bondscoach hebben gezegd. "Dat circus? Ik stuur je gewoon weer naar huis, hè!"

Het is niet dat Lang geen respect heeft voor Van Gaal. Integendeel zelfs. "Bij hem was iedereen de hele dag gefocust en scherp. Als je klaar was met je lunch, mocht je nog niet weg. Denk maar dat je weg mag. Pas wanneer trainer Van Gaal zegt dat je mag gaan, mag je gaan."

Luister hieronder de nieuwste Studio Oranje en de grote voorbeschouwing op het EK!