'Ajax kan Borna Sosa mogelijk slijten, Napoli toont interesse'

'Ajax kan Mislintat-aankoop mogelijk slijten, Napoli toont interesse'

14 juni om 09:45

Ajax kan Borna Sosa mogelijk slijten aan Napoli. De Italianen zijn op zoek naar een linkervleugelverdediger en hebben naar verluidt de Kroaat op hun lijstje gezet. 

Met dat nieuws komt het Italiaanse Corriere dello Sport vrijdag naar buiten. 'Op tafel ligt een idee uit Nederland: Borna Sosa , 26 jaar oud, linksback van Ajax en Kroatië, die Italië zal uitdagen op het Europees Kampioenschap', valt er te lezen over de interesse van Napoli. De nieuwe manager van Napoli, Antonio Conte, zou Sosa 'bijzonder waarderen' en graag aan zijn selectie toevoegen ter versterking van zijn verdediging. 

Sosa, een van de aankopen van Sven Mislintat, lijkt deze zomer te mogen vertrekken uit Amsterdam. De linksback werd afgelopen zomer voor acht miljoen euro overgenomen van VfB Stuttgart, maar is niet onomstreden in Ajax 1. In het afgelopen seizoen kwam Sosa in alle competities tot 27 wedstrijden voor Ajax, waarin hij vijf keer aangever was. 

Andere namen die volgens de Italianen op het lijstje van Napoli staan, zijn die van Vanderson (Monaco) en Miguel Gutierrez (Girona). 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal: