AZ en Benfica akkoord over transfer Pavlidis

'AZ gaat akkoord met vertrek van Pavlidis: Griek levert Alkmaarders miljoenen op'

14 juni om 10:51

AZ en Benfica zijn akkoord over de transfer van Vangelis Pavlidis. Dat melden Portugese media als A Bola en Record. De Alkmaarders krijgen een bedrag van minimaal achttien miljoen euro voor de spits.

Dat transferbedrag kan door bonussen nog oplopen tot twintig miljoen euro. Pavlidis gaf al meerdere malen aan dat hij een stap hogerop zou willen en Benfica was al langere tijd concreet. Geïnteresseerde clubs uit Italië en Duitsland vissen daardoor achter het net. De verwachting is dat de deal snel naar buiten wordt gebracht door allebei de clubs. Pavlidis tekent een meerjarig contract bij Benfica.

Na het monsterseizoen dat Pavlidis bij AZ draaide, leek hij niet meer te houden voor de Alkmaarders. Met 29 goals in 34 Eredivisie-wedstrijden werd hij samen met Luuk de Jong topscorer van de Eredivisie. In totaal speelde Pavlidis 137 duels voor de Alkmaarders en daarin wist hij maar liefst tachtig keer het net te vinden. In Nederland speelde hij ook nog voor Willem II.

In een eerder stadium werden ook clubs als AS Roma, Bologna en VfB Stuttgart genoemd als geïnteresseerden in Pavlidis. Door de vraagprijs pakten die ploegen echter allemaal niet door. Benfica-trainer Roger Schmidt is erg gecharmeerd van Pavlidis en de Portugezen zijn dus wel bereid om te voldoen aan de eisen van AZ. De vraagprijs van de Alkmaarders lag rond de twintig miljoen euro.

Beluister hieronder de Studio Oranje-aflevering van vrijdag 14 juni: