Wijnaldum reageert op kritiek

Wijnaldum slaat terug: 'Die zijn nog steeds hoog, ik kan het belopen bij Oranje'

14 juni om 12:43

Georginio Wijnaldum vindt het niet terecht dat Saudi-Arabië als 'zandbak' wordt gezien. De middenvelder maakte in de zomer van 2023 de overstap naar het Saoedische Al-Ettifaq, waar hij naar eigen zeggen nog altijd goede data laat zien.

"Dat vind ik niet terecht", reageert Wijnaldum in een interview met NU.nl als hij gevraagd wordt naar de 'zandbak'. "Je kunt niet rustig aan doen in Saoedi-Arabië. Je moet echt wel aan de bak. Kijk naar mijn data, hoeveel meters ik maak. Die zijn nog steeds hoog. Ik kan het belopen bij Oranje."

De keuze om Wijnaldum op te nemen in de EK-selectie kwam bondscoach Ronald Koeman op veel kritiek te staan. De middenvelder gaat niet naar het eindtoernooi met het doel om het ongelijk te bewijzen van de criticasters. "Ik wil gewoon voetballen. Niet omdat iemand roept dat ik niet zo goed meer ben", aldus Wijnaldum. "Dat heb ik me nooit aangetrokken. Zo zit ik niet in elkaar."

Ook gaat Wijnaldum in op zijn klik met Koeman. In de eerste periode van laatstgenoemde als bondscoach was de middenvelder een van de belangrijkste schakels van het elftal. "Privé is de band goed met Koeman, dat zal altijd zo blijven. Maar dat geeft mij niet de garantie dat ik ga spelen", vertelt de 93-voudig Oranje-international. "Dat wil ik ook niet. Sportief moet het professioneel en eerlijk zijn. Het probleem is dat veel mensen het door elkaar halen. Alsof iemand je opstelt omdat je een goede band hebt."

Beluister hieronder de Studio Oranje-aflevering van vrijdag 14 juni: