Driessen raadt Van Dijk af naar Al-Nassr te gaan

Driessen adviseert Van Dijk: 'Dan komt het geld van Al-Nassr wel een jaar later'

14 juni om 15:36

Valentijn Driessen vindt dat Virgil van Dijk niet de overstap moet maken naar Al Nassr. De Saudische club is naar verluidt van plan om de Nederlander de best betaalde verdediger ter wereld te maken en er zou al contact geweest zijn met de entourage van Van Dijk.

Als Driessen in de schoenen van Van Dijk had gestaan, zou hij 'liever' nog een jaar werken met Arne Slot bij Liverpool. "Dan komt het geld van Al-Nassr wel een jaar later", vertelt de journalist in de podcast van De Telegraaf.

Door de geruchten wordt er teruggedacht aan de commotie omtrent het WK van 2022 in Qatar. Er was destijds veel commotie rondom het wel of niet dragen van de OneLove-aanvoerdersband om aandacht te vragen voor de situatie in Qatar. "Het slechtste voorbeeld in vele opzichten is natuurlijk Jordan Henderson", vertelt Driessen. "Hij is natuurlijk de man die zich ook altijd inspande voor de lhbti, maar toen hij eenmaal die dollartekens in zijn ogen zag verschijnen, wist hij niet hoe snel hij naar Saudi-Arabië moest gaan."

Naar verluidt wil Al Nassr Van Dijk verleiden tot een overstap naar Saudi-Arabië. Er zou al een ontmoeting hebben plaatsgevonden tussen Al Nassr-directeur Guido Fienga en een vertegenwoordiger van de Oranje-captain. Het is niet duidelijk of Van Dijk zelf openstaat voor een transfer naar het Midden-Oosten.

Beluister hieronder de Studio Oranje-aflevering van vrijdag 14 juni: