Van Dijk blikt vooruit op het EK in Duitsland

Van Dijk kent zijn rol: 'Ben ik aan gewend geraakt en iets waar ik van geniet'

11 juni om 15:48
Laatste update: 11 juni om 16:40

Virgil van Dijk kijkt reikhalzend uit naar het EK in Duitsland. De verdediger staat voor zijn tweede eindtoernooi met het Nederlands elftal, waarin hij opnieuw de aanvoerder zal zijn van Oranje.

"Je werkt constant samen om alles tot in de puntjes voor te bereiden, elke dag met tactische besprekingen en trainingen om ervoor te zorgen dat we allemaal op dezelfde lijn zitten", blikt Van Dijk vooruit in gesprek met de kanalen van de UEFA. "Je speelt voor Oranje, de hoogste eer die je als speler kunt hebben. Je gaat spelen in een groot toernooi en je land vertegenwoordigen. Daar moet je vooral van genieten, ook op de moeilijke momenten, die er zeker zullen zijn."

Als aanvoerder van het Nederlands elftal is Van Dijk zich bewust van zijn rol binnen de ploeg. "Als aanvoerder ben ik ook het verlengstuk van de coach. Ik weet dat dat mijn rol is en ik ben er blij mee en het past bij me", vertelt de verdediger. "Als aanvoerder weet je dat alle ogen op jou gericht zijn, maar daar ben ik aan gewend geraakt en het is iets waar ik van geniet."

Het doel van Van Dijk op het EK is om wedstrijden te winnen en om zo ver mogelijk te komen in het toernooi. "Daar denk ik op dit moment heel erg aan. En ik kijk er echt naar uit, zeker weten", aldus de aanvoerder. "Uiteindelijk gaat het erom hoe je presteert in de wedstrijden. Geluk is zeker iets wat je nodig hebt, en hopelijk hebben we dat beetje geluk dit jaar aan onze kant, maar het gaat er ook om hoe graag je het wilt, wat je bereid bent ervoor te doen en hoe je het als team ervaart."

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: