Brobbey: Aké is de sociaalste

Brobbey: 'Ik weet zeker dat alle internationals hem ontzettend graag mogen'

14 juni om 15:57

Brian Brobbey vindt Nathan Aké de sociaalste speler van het Nederlands elftal. De spits, die op dit moment kampt met een lichte hamstringblessure, geeft in gesprek met De Telegraaf een inkijkje in het spelershotel van Oranje

"Nathan is echt een ontzettend lieve jongen", begint Brobbey als hem gevraagd wordt wie de sociaalste speler is van de Oranje-selectie. "Hij doet geen vlieg kwaad en ik heb hem ook nog nooit echt boos zien worden. Hij maakt de hele avond door met iedereen een praatje. En door de manier waarop hij praat, weet je dat alles gemeend is. Ik weet zeker dat alle internationals hem ontzettend graag mogen."

Verder krijgt Brobbey de vraag wiens kamer het netst is. "Dan moet ik tussen Denzel en mij kiezen, want eigenlijk zitten we – met Stevie (Steven Bergwijn, red.) erbij – meestal op een van onze kamers", aldus de spits. "En ik moet zeggen dat het er bij Denzel echt wel picobello uitziet. Maar bij mij is het schoner. Dus, yes! Heb ik toch ergens Brobbey op kunnen antwoorden."

Brobbey is bij het Nederlands elftal een groot vraagteken voor de eerste groepswedstrijd tegen Polen. Hij liep een hamstringblessure op tijdens de training. Na een MRI-scan is gebleken dat er niets ernstigs aan de hand is, maar het eerste EK-duel lijkt te vroeg te komen.

Beluister hieronder de Studio Oranje-aflevering van vrijdag 14 juni: