'United en Ten Hag bespreken komst De Ligt'

'United luistert naar Ten Hag: De Ligt besproken op Old Trafford'

14 juni om 20:32

Manchester United overweegt Matthijs de Ligt over te nemen van Bayern München. Dat meldt de Duitse tak van Sky Sport. Manager Erik ten Hag zou de drijvende kracht zijn achter de interesse in de Oranje-international.

Ten Hag en De Ligt werkten eerder zeer succesvol samen bij Ajax. De centrale verdediger kwam daarna via Juventus bij Bayern München terecht. Daar lijkt hij deze zomer te mogen vertrekken, zodat Der Rekordmeister het transferbudget kan vergroten. De naam van De Ligt wordt inmiddels besproken op de burelen van Manchester United, aldus Sky. Mogelijk komt het daarmee van een hereniging tussen de ex-Ajacieden.

Tot dusver hebben The Mancunians echter geen concrete stappen gezet om De Ligt over te nemen van Bayern. De Premier League-grootmacht verzamelt op dit moment informatie over de 24-jarige mandekker, maar schat zijn transferwaarde op zo'n vijftig miljoen euro. Naar verluidt betaalde Bayern twee jaar geleden nog 67 miljoen euro.

Na een teleurstellend seizoen wil de Bundesliga-grootmacht voor een impuls zorgen in de defensie. Hiroki Ito kwam al over van VfB Stuttgart, terwijl er ook werk wordt gemaakt van de komst van Duits international Jonathan Tah (Bayer Leverkusen). 

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal: