Mbappé omarmt favorietenrol met Frankrijk

Mbappé loopt niet weg voor favorietenrol Frankrijk: 'Gaan ons niet verstoppen'

15 juni om 14:55
Laatste update: 15 juni om 15:05

Frankrijk is voor velen de gedoodverfde favoriet voor de eindzege op het EK 2024. Kylian Mbappé geeft vanuit het trainingskamp in Duitsland aan niet weg te lopen voor de favorietenrol.

"We gaan ons niet verstoppen. We zijn een van de teams die het toernooi kan winnen", vertelt Mbappé tegenover aanwezige Franse media. "Favoriet zijn is goed, maar winnen nog beter. Onze favorietenstatus is er één die op papier staat. Voetbal speel je echter niet op papier", aldus de kersverse Real Madrid-aanwinst.

Binnen het Franse kamp heersen wat zorgen. Net als Deschamps zouden Ousmane Dembélé en Kingsley Coman niet helemaal okselfris zijn, wegens een virusaanval. Laatstgenoemde moest donderdagmiddag evenals Mbappé noodgedwongen apart van de selectie van Frankrijk trainen. Ibrahima Konaté en Aurélien Tchouaméni trainden ook allebei een gedeelte van de training apart. Théo Hernandez verliet de training vroegtijdig.

Mbappé lijkt in ieder geval op tijd fit voor de eerste groepswedstrijd tegen Oostenrijk. Beide ploegen trappen maandag om 21.00 uur af in Düsseldorf.