Frankrijk stelt teleur en weet niet te winnen van Canadezen bij 'afscheid' Giroud

Frankrijk stelt teleur en weet niet te winnen van Canadezen bij 'afscheid' Giroud

9 juni om 23:43

Frankrijk heeft in de laatste oefeninterland voor het EK in Duitsland teleurgesteld tegen Canada. Hoewel de ploeg van Didier Deschamps tot veel kansen kwam, werd er niet één verzilverd: 0-0.

Afgelopen donderdag was Canada in de Kuip nog tegenstander van het Nederlands elftal. Oranje wist met 4-0 te winnen van de Canadezen, maar Frankrijk had meer moeite met het slechten van de defensie van de bezoekers. N'Golo Kanté, Olivier Giroud en Marcus Thuram lieten grote kansen liggen. Een opsteker voor Giroud was echter de publiekswissel die hij kreeg. De spits speelt in Duitsland zijn laatste eindtoernooi en de wedstrijd tegen Canada was zijn laatste interland in 'eigen huis'.

Tien minuten voor tijd kreeg Canada zelfs nog een grote kans om voor een stunt te zorgen, maar Tajon Buchanan wist teamgenoot Jonathan Osorio net niet te vinden. Kylian Mbappé viel nog in bij Frankrijk, maar ook hij slaagde er niet in om te scoren.

Frankrijk is op vrijdag 21 juni de tegenstander van het Nederlands elftal in de groepsfase van het EK, in de tweede groepswedstrijd. Eerst treedt Oranje aan tegen Polen, terwijl Frankrijk Oostenrijk treft.
Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: