'Niet gunstig voor Oranje dat Lewandowski er niet bij is'

'Niet gunstig voor Oranje, Lewandowski heeft mij niet kunnen overtuigen'

16 juni om 08:55

Het Nederlands elftal kan zondag tijdens de eerste EK-wedstrijd weleens een taaie klant hebben aan Polen. Dat sterspeler Robert Lewandowski ontbreekt in Hamburg, hoeft volgens John van den Brom bovendien geen nadeel te zijn voor de Polen.

"Ik denk eerlijk gezegd dat het niet zo gunstig is voor Oranje dat hij er niet bij is", stelt Van den Brom, die tot voor kort trainer was van Lech Poznan, in De Telegraaf. "Met Lewandowski wist Koeman precies wat hij kon verwachten. Ik heb zijn laatste interlands gezien en daarin heeft hij me niet echt kunnen overtuigen. Ook bij Barcelona vond ik Lewandowski dit seizoen minder. Hij is toch 35 en de jaren beginnen te tellen. Degene die nu gaat spelen, gaat er ongelofelijk veel energie in gooien en dat hoeft geen nadeel te zijn voor Polen."

Volgens Van den Brom kan Oranje een tot op het bot gemotiveerde ploeg verwachten. "Iedereen is trots om voor zijn land te spelen. Dat zijn de jongens van Nederland ook. Maar er zit nog wel een verschil in hoe groot die trots is en bij Polen is dat gevoel echt heel sterk. Die zijn héél trots en gaan er echt voor de volle honderdtwintig procent voor. Dat hoeft niet met mooi voetbal. Ze timmeren het helemaal dicht en gokken op een tegenstoot. Het is toch altijd lastig om tegen dit soort ploegen te spelen. Al denk ik dat het gezien het verschil in kwaliteit uiteindelijk geen probleem mag zijn voor het Nederlands elftal."

Nederland en Polen trappen om 15.00 uur af.

Bekijk hieronder VP's Oranjekantine met Noah Ihio en Mexx Meerdink: