Poolse lof voor Oranje: 'Maar wij gaan winnen'

Poolse ster waarschuwt Oranje voor EK-clash: 'Wij gaan winnen'

15 juni om 19:15
Laatste update: 15 juni om 19:28

Piotr Zielinski is onder de indruk van het Nederlands elftal, maar de Poolse aanvoerder is vol vertrouwen over de eigen EK-kansen. De middenvelder van Napoli verheugt zich op de krachtmeting in Hamburg, waar om 15.00 uur wordt afgetrapt.

"Het Nederlandse team is een bekend merk in het Europese voetbal. Het is een geweldig nationaal team, ze staan hoog op de FIFA-ranking. Maar dat speelt morgen allemaal niet zo’n grote rol. We gaan zorgen voor moeilijke omstandigheden en we gaan winnen", bluft Zielinski op de persconferentie, geciteerd door De Telegraaf.

Zielinski, die transfervrij vertrekt bij Napoli, put vertrouwen uit de oefenwedstrijden met Oekraïne en Turkije, die werden gewonnen. "We hebben laten zien dat we kunnen voetballen en dat we een ploeg zijn waarmee rekening moet worden gehouden."

Zielinski vindt het een grote eer dat hij zondag de aanvoerdersband mag dragen bij Polen. Dat heeft alles te maken met de absentie van Robert Lewandowski. "Aan de andere kant is het heel erg jammer, dat Lewandowski er niet bij is. Hij is een geweldige speler en we zullen hem missen. Maar we zullen er alles aan doen om te winnen."

Bondscoach Michal Probierz laat weten dat de FC Barcelona-ster wel weer individueel traint. Met Karol Swiderski is een andere spits weer bij de groep aangesloten. Over de inzetbaarheid van centrale verdediger Pawel Dawidowicz wordt pas op de wedstrijddag een besluit genomen.

Probierz laat zich eveneens lovend uit over Oranje. "Individueel hebben ze veel spelers, die uitblinken bij hun clubs. Nederland heeft altijd sterke teams gehad op eindrondes. Als team zullen we daar iets tegenover moeten zetten."

Bekijk hieronder VP's Oranjekantine met Noah Ihio en Mexx Meerdink: