Van de Ven over Oranje

Jongensdroom in vervulling voor EK-debutant Oranje: 'Bepaalde druk en spanning'

16 juni om 21:08

Zijn familie zat op de tribune, en bovendien zag verdediger Micky van de Ven de beelden van de immens Oranje-karavaan door Hamburg de afgelopen dagen steeds vaker opduiken. Hij was dan ook heel blij met speelminuten in de gewonnen wedstrijd tegen Polen (2-1), zo bekende hij na afloop aan VoetbalPrimeur.

"Je voelt een bepaalde druk en spanning", legt de speler van Tottenham Hotspur uit aan deze site. "Het is fantastisch om je trotse familie en vrienden op de tribune te zien. Maar iedereen in de groep is kalm, we weten wat we kunnen. De jongens gaan goed met de spanning om."

Van de Ven kijkt met een goed gevoel terug op de nipt gewonnen wedstrijd tegen Polen, al is er ruimte voor verbetering. "We speelden goed en creëerden veel kansen. De tweede helft ook. We hadden het eerder in het slot kunnen gooien. Dat gebeurde niet, maar gelukkig bleven we pushen en geloof houden. En dan is Wout cruciaal voor ons. Hij verdient dat, want Wout werkt altijd zo hard."

Over de EK-kansen voor Oranje kan de verdediger nog weinig zeggen. Ook hij heeft gezien dat onder andere Duitsland en Spanje beter voor de dag kwamen in hun openingswedstrijd. "Weet je, uiteindelijk is het het belangrijkste dat we winnen. Het maakt niet uit of dat met grote of kleine scores gebeurt. Als je blijft winnen, sta je uiteindelijk met de beker."

(Frans Raaijmakers/VoetbalPrimeur)