Ten Hag kritisch op speelstijl en visie van Southgate

Ten Hag kritisch op speelstijl collega: 'Dat is zijn visie, dan gaat hij hopen'

17 juni om 09:41

Erik ten Hag is kritisch op de speelstijl van Gareth Southgate bij Engeland. De coach vindt dat zijn Engelse collega zich te veel focust op hopen. Ook Cesc Fabregas uit kritiek op de Engelsen.

In de studio van de NOS werd gevraagd naar de mening van Ten Hag over Engeland. De topfavoriet voor de eindwinst op het EK won met 1-0 van Servië, maar kon vooral in de tweede helft niet overtuigen. "Dit is de visie van de trainer. Als Engeland met 1-0 voorkomt, gaat hij gokken door zijn team compact te laten spelen en te hopen op momenten." Jude Bellingham was de enige doelpuntenmaker bij de Engelsen.

Southgate en Ten Hag waren deze zomer bijna in elkaars vaarwater gekomen, want de Engelse bondscoach werd genoemd als opvolger van de Nederlander bij Manchester United. Dit bleek uiteindelijk niet nodig, want de club besloot om Ten Hag officieel aan te houden en is zelfs voornemens om zijn contract te verlengen.

Naast Ten Hag was ook Fabregas kritisch op het spel van de Engelsen. De Spaanse middenvelder richt zich vooral op de spelers. "Je kan me niet vertellen dat spelers als Trent Alexander-Arnold, Phil Foden, Bellingham en Declan Rice niet de kwaliteit hebben om de bal waar dan ook op het veld vast te houden. Het gaat erom of je wel graag genoeg het verschil wil maken. Zoiets zou je Xavi en Iniesta in de laatste vijftien à twintig jaar nooit hebben zien doen", zei de Spanjaard bij de BBC.

Matchday! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: