Kees Kist stoort zich aan houding van Oranje-aanvaller

Kist stoort zich aan Oranje-aanvaller: 'Koppie omlaag, gezicht staat op chagrijn'

17 juni om 10:15

Kees Kist heeft zich tijdens Polen - Nederland gestoord aan de houding van Xavi Simons. De oud-spits, vandaag de dag columnist voor De Telegraaf, zag de aanvaller van Oranje wat verongelijkt over het veld lopen in Hamburg. 

Het Nederlands elftal kende tegen Polen een aantal uitblinkers, maar ook een aantal dissonanten. Simons was er daar één van, aldus Kist. De voormalig doelpuntenmachine van AZ irriteerde zich vooral aan de instelling van de rechtsbuiten. 'Als je niet je dag hebt en gewoon niet in goede doen bent, is het minste wat er van je wordt verlangd dat je er alles aan doet en qua werklust een inspiratie bent voor het team', begint Kist kritisch. 

'Maar bij Simons gebeurt het tegenovergestelde', vervolgt hij. 'Het koppie gaat omlaag en als hij in beeld komt staat het gezicht op chagrijn. Die instelling moet hij veranderen. En je moet, zeker op een EK, begrijpen dat als het niet zo lekker loopt, je gewisseld kan worden. Zeker bij de 1-1 stand moet je snappen dat de trainer wat gaat proberen. En dan moet je juist achter de coach staan.'

Simons speelde 62 minuten tegen Polen. De voormalig PSV'er werd daarna afgelost door Donyell Malen. Wout Weghorst, eveneens invaller, besliste de wedstrijd zoals bekend uiteindelijk in Nederlands voordeel.