Nederlandse pers over Oranje

Familiedag in Wolfsburg: Weghorst met 'glimlach', Koeman begroet (klein)kinderen

17 juni om 12:00
Laatste update: 17 juni om 12:06

De sfeer zit er daags na de overwinning op Polen goed in bij het Nederlands elftal. De spelers werken in Wolfsburg onder toeziend oog van familieleden een training af. Ook Brian Brobbey is weer van de partij, waardoor Oranje (zo goed als) op volledige oorlogssterkte is. 

Het Nederlands elftal traint om 11.30 uur in Wolfsburg. De Telegraaf weet dat de basisspelers van het duel met Polen op de hometrainer een hersteltraining zullen afwerken, terwijl de invallers en reservers een wat meer intensieve sessie zullen gaan afwerken.

'Grote glimlach Weghorst'
Onder die invallers behoort 'redder des vaderlands' Wout Weghorst, die Oranje in Hamburg vlak voor tijd de overwinning bezorgde. 'Hij zal vast met een grote glimlach op het trainingsveld staan', verwacht NU.nl. 

Familiedag bij Oranje
De sfeer is maandag gemoedelijk in Wolfsburg. Het is immers familiedag bij Oranje. familieleden van zowel de spelers als de staf zitten op de tribunes van het AOK Stadion in Wolfsburg. Bondscoach Ronald Koeman begroette langs het veld al zijn kinderen én kleinkinderen, spotte De Telegraaf, dat weet dat de spelers na de training tijd door mogen brengen met hun geliefden. 

Brobbey van de partij
Wie ook deelneemt aan de training, is Brobbey. De spits van Ajax miste het duel met Polen vanwege hamstringklachten, maar is weer van de partij. Hij doet in ieder geval één deel van de training mee. Later op de dag zal er massaal gekeken worden naar hoe poulegenoten Oostenrijk en Frankrijk het ervan afbrengen.