'Weghorst uitstekende aankoop voor Ajax'

Wijffels: 'Zou uitstekende aankoop zijn voor Ajax, past uitstekend'

17 juni om 16:04

Wout Weghorst bewees zondag als supersub zijn waarde voor Oranje. Recordinternational Wesley Sneijder en Algemeen Dagblad-verslaggever Maarten Wijffels steken de loftrompet over de 31-jarige spits, die ook als een uitstekende aanwinst wordt gezien voor Ajax.

De Amsterdammers tonen interesse in Weghorst, die het voorbije seizoen door Burnley werd verhuurd aan Hoffenheim. "Wout Weghorst is een spits die altijd aanstaat. Als hij naar Ajax gaat, zou ik dat een uitstekende aankoop vinden", stelt Wijffels in de AD Voetbalpodcast. "Hij brengt ook beleving in de groep."

Wijffels beseft dat Weghorst niet altijd de makkelijkste is, maar hij werkt ongelooflijk hard. "Je zult het niet altijd met hem eens zijn en hij zal echt wel eens het bloed onder je nagels vandaan halen als medespeler. Maar er gebeurt wel wat. Hij brengt leven in de brouwerij. Als ze aan iets behoefte hebben in Amsterdam, is het dat wel. Ik denk dat het uitstekend zou passen."

Sneijder: bewonderenswaardige Weghorst niet in basis

Ook Sneijder is enthousiast over Weghorst na zijn winnende doelpunt in het EK-duel met Polen (2-1). "Dat is een kwaliteit hè", zegt hij tegen ESPN. "We kunnen concluderen dat het geen toeval meer is. Maar nu moeten we niet ineens een discussie gaan starten dat Weghorst in de basis moet staan. Nee, hij geeft ook als hij maar vijf minuten krijgt maximaal gas. De tegenstander is moe aan het eind van de wedstrijd. Dat is zijn moment om toe te slaan."

Sneijder vindt Weghorst ideaal voor de rol als pinchhitter. "Hij heeft bewezen dat dit zijn kracht is en de discipline die hij in zo'n slotfase kan opbrengen is bewonderenswaardig. Het was ook nog eens een hele knappe goal. Hij kwam knap voor zijn man en schiet hem heel lekker binnen. Voetbalgogme heet dat."

Matchday! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: