Mbappé krijgt geen operatie, Oranje-duel op de tocht

Mbappé-update: Franse ster blijft operatie bespaard, Oranje mogelijk haalbaar

18 juni om 07:29
Laatste update: 18 juni om 09:01

Waar L'Équipe ervan uitgaat dat Kylian Mbappé niet speelt tegen het Nederlands elftal, houdt Julien Laurens nog een slag om de arm. Volgens de journalist van onder meer ESPN en RMC Sport hoeft de Franse steraanvaller niet geopereerd te worden, iets dat inmiddels bevestigd is door Philippe Diallo, de voorzitter van de Franse bond. 

Het gebeurde maandagavond laat, maar het verhaal is inmiddels bekend. Mbappé kwam tijdens Oostenrijk - Frankrijk (0-1) hard in botsing met verdediger Kevin Danso, en brak daarbij (zo goed als zeker) zijn neus. De aanvaller ging vervolgens naar het ziekenhuis, alvorens L'Équipe naar buiten bracht dat hij geopereerd moest worden en vanwege een revalidatieperiode van tien dagen het treffen met Oranje zou moeten missen. 

Die operatie vindt niet plaats, zo blijkt nu. Mbappé heeft het ziekenhuis in Düsseldorf rond 01.00 uur verlaten nadat hij goed nieuws omtrent zijn neus had ontvangen. Hij hoopt er komende vrijdag bij te zijn tegen het Nederlands elftal. Mocht hij van de partij zijn, dan staat hij sowieso op het veld met een masker. 

De definitieve knoop over zijn inzetbaarheid wordt kort voor Frankrijk - Nederland doorgehakt. Die wedstrijd begint komende vrijdag om 21.00 uur, en wordt gespeeld in Leipzig.