L'Équipe: Mbappé moet onder het mes voor duel met Oranje door gebroken neus

Franse bond: Mbappé moet onder het mes voor duel met Oranje door gebroken neus

17 juni om 23:50
Laatste update: 18 juni om 00:01

Kylian Mbappé moet geopereerd worden in Düsseldorf, zo bevestigt de Franse bond na berichtgeving van L'Équipe. De aanvaller brak tegen Oostenrijk zijn neus, terwijl Frankrijk over vier dagen tegen Oranje speelt op het EK.

In de slotfase van het duel tussen Oostenrijk en Frankrijk sloeg de schrik toe bij Frankrijk: bij een poging om de bal te koppen, kwam de neus van Mbappé keihard op de schouder van Oostenrijk-verdediger Kevin Danso terecht. De pijlsnelle aanvaller zat daarna helemaal onder het bloed en oogde aangeslagen. Al snel na de wedstrijd sijpelden er berichten door dat Mbappé kampt met een gebroken neus. Nadat L'Équipe meldde dat de captain zelfs onder het mes moet, werd dat nieuws al snel bevestigd door de Franse bond.

Mbappé is direct na afloop van het treffen met Oostenrijk afgereisd naar het Universitair Ziekenhuis van Düsseldorf. Daar zal de operatie van de Real Madrid-aanwinst plaatsvinden. Verder is er geen duidelijkheid over de gesteldheid van Mbappé. Het is dus ook afwachten of hij het treffen met het Nederlands elftal van vrijdag zal halen. Als Mbappé kan spelen, is de kans levensgroot dat hij een masker op moet.

Voor de Fransen zou het uiteraard een groot gemis zijn, als de aanvaller niet in actie kan komen tegen Oranje. In de laatste ontmoeting tussen de twee landen werd Mbappé nog de matchwinner, door Frankrijk met twee goals een 1-2 overwinning te bezorgen. Vrijdagavond om 21.00 uur staan Nederland en Frankrijk nu opnieuw tegenover elkaar, in Leipzig.