Janse blij met vertrouwen van Ajax

Ajax-talent bevestigt interesse van Bayer Leverkusen: 'Dat is bij Ajax neergelegd'

18 juni om 13:54

Dies Janse is blij met het vertrouwen van Ajax. In de afgelopen winter had Bayer Leverkusen interesse in de talentvolle verdediger, maar de Amsterdammers wilden hem niet laten gaan.

"Dat was afgelopen winter. Zelf heb ik daar niet heel veel mee te maken gehad, maar de interesse was er wel", bevestigt Janse de interesse van Bayer Leverkusen in de podcast van PZC. Hij heeft nog een contract tot de zomer van 2026 bij Ajax. "Mijn zaakwaarnemers hebben dat toen bij Ajax neergelegd. Ajax heeft toen eigenlijk gezegd: we willen hem behouden." 

Het duidelijke standpunt van Ajax zorgde voor een goed gevoel bij Janse. "Dat is misschien wel het grootste compliment dat je kunt krijgen", vertelt het talent. "Ik weet niet of het bedrag (vijf miljoen euro, red.) klopt, maar het is een grote eer als Ajax zegt: we willen je behouden en we zien wel wat in hem. Voor mij is het ook een reden geweest om niet verder te gaan kijken."

Bij Ajax heeft Janse concurrentie van onder meer Jorrel Hato en Ahmetcan Kaplan. Laatstgenoemde zal zich door het EK met Turkije voorlopig nog niet melden bij Ajax en zodoende lonken er kansen voor Janse in de voorbereiding. "Vorig seizoen hebben veel jongens vanuit Jong bij Ajax 1 kunnen aansluiten. Tijdens de voorbereiding is het een ideaal moment om te snuffelen bij 1", aldus de verdediger. "Kaplan is met Turkije mee naar het EK, hij speelt op mijn plekje. Ik ben nu voor Turkije op het EK, zodat hij zo lang mogelijk weg is en ik voor mijn kans ga."