'Leverkusen heeft miljoenen over voor talentvolle verdediger uit Ajax-jeugd'

'Leverkusen heeft miljoenen over voor talentvolle verdediger uit Ajax-jeugd'

30 januari - 13:00 Laatste update: 13:26
56

Bayer Leverkusen heeft bij Ajax aangeklopt voor Dies Janse, aldus Ajax Showtime. De koploper van de Bundesliga is bereid ver te gaan voor de talentvolle verdediger van de Amsterdammers. Er wordt gesproken over een miljoenenbod. 

Leverkusen heeft volgens Ajax Showtime liefst drie tot vijf miljoen euro over voor de achttienjarige Janse, die twee weken voor zijn meest recente verjaardag nog zijn handtekening zette onder een nieuw contract tot de zomer van 2026. 

Ajax wil niet meewerken aan een transfer van Janse, die te boek staat als een groot talent. De geboren Zeeuw speelt dit seizoen voornamelijk voor het O18-elftal van Ajax, maar deed ook al zeven keer mee bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Tegen FC Eindhoven (23 december vorig jaar) speelde hij de voltallige negentig minuten. 

Mocht het Leverkusen van Xabi Alonso erin slagen om Janse los te weken bij Ajax, dan zou het hem mee willen laten doen tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Daarna zou Leverkusen hem de rest van het seizoen willen verhuren. 

Bekijk hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV!