Janssen waarschuwt Oranje voor Kanté

Janssen ziet Franse uitblinker: 'Ik vond hem de beste man van het veld'

18 juni om 14:58

Theo Janssen is onder de indruk van N'Golo Kanté tijdens het EK-duel tussen Oostenrijk en Frankrijk (0-1). De 33-jarige Franse middenvelder maakte in de zomer van 2023 de overstap van Chelsea naar Saudi-Arabië en daardoor raakte hij uit beeld bij de meeste mensen.

"Hij is het niet verleerd", begint Janssen bij NOS Studio Fußball. "We kennen hem allemaal van het doordekken, dat hij overal tussen zit. Hij heeft een geweldige timing wanneer hij naar voren moet stappen, maar hij gaat ook nog eens een keertje acties maken", vertelt de analist, vervolgens worden er beelden getoond van een actie van Kanté in de 66ste minuut. "Dat was een actie die je normaal gesproken verwacht van een buitenspeler, maar dat doet hij nu ook ineens."

"Ik weet niet wat hij in Saudi-Arabië heeft gedaan, maar hij heeft daar niet alleen maar geld binnen geharkt. Hij heeft ook nog wat voetballen gedaan", vervolgt Janssen zijn lofzang. "Hij geeft een heerlijk balletje op de juiste snelheid waar een grote kans uitkomt. In de 85ste minuut trekt hij er nog een sprint uit en voorkomt hij een grote kans van Oostenrijk. Je kan wel zeggen dat hij echt een hele goede wedstrijd gespeeld heeft."

Volgens Janssen zijn dit meer een paar voorbeelden van de goede wedstrijd van Kanté. De analist had nog veel meer kunnen laten zien. "Je had er uiteindelijk nog tien, vijftien kunnen laten zien. Maar ik vond hem echt de beste man van het veld", besluit een lyrische Janssen.

Familiedag bij Oranje! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: