Giroud ontbreekt net als Mbappé op Franse training

Personele problemen bij Fransen: na Mbappé slaat nog een aanvaller training over

18 juni om 19:03

Frankrijk heeft na de blessure van Kylian Mbappé nog een probleem in de aanval. Ook Olivier Giroud ontbrak dinsdag op de training vanwege liesklachten.

De spits was maandag in de wedstrijd tegen Oostenrijk nog de vervanger van de geblesseerde Mbappé. Die moest na een duel met Kevin Danso van het veld, vanwege een gebroken neus. Na een dag met wisselende berichten, meldt L’Équipe dat Mbappé niet fit genoeg is om tegen Oranje te starten. 

Of Giroud zijn vervanger kan worden in de aanval, valt ook nog maar te betwijfelen. Hij ontbrak, net als Mbappé, op de training van de Fransen. Giroud kampt met een lichte blessure aan zijn lies. Volgens RMC Sport is het nog niet bekend of hij fit genoeg is om tegen Oranje te spelen, maar lijkt het er wel op dat hij woensdag weer kan spelen. Giroud is de topscorer aller tijden van de Franse nationale ploeg.

Mochten Giroud en Mbappé niet beschikbaar zijn, dan heeft bondscoach Didier Deschamps nog een aantal andere keuzes in de aanvalslinie. Ousmane Dembélé, Marcus Thuram en Randal Kolo Muani zijn ongeschonden uit het duel met Oostenrijk gekomen.

Familiedag bij Oranje! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: