UEFA-voorloting: goed nieuws Ajax, deze teams kan het loten in Europa League

UEFA verricht voorloting: Ajax krijgt goed nieuws en ontloopt sterke opponent

19 juni om 09:10
Laatste update: 19 juni om 09:37

Ajax heeft nu al meer duidelijkheid gekregen van de UEFA over zijn tegenstander in de tweede voorronde van de Europa League. De Europese voetbalbond heeft al een voorloting verricht, waaruit blijkt dat Ajax onder meer Panathinaikos ontloopt.

Woensdagmiddag om 13.00 uur gaat Ajax met een geplaatste status de koker in voor de loting van de Europa League. Voorafgaand aan dat moment heeft de UEFA al een voorloting verricht, waardoor het aantal mogelijke tegenstanders gereduceerd is. Panathinaikos (Griekenland), Maccabi Petah Tikva (Israël), Elfsborg (Zweden)/Pafos FC (Cyprus) en Paksi FC (Hongarije)/Corvinul Hunedoara (Roemenië) behoorden aanvankelijk tot de potentiële opponenten van Ajax, maar door de voorloting is al duidelijk geworden dat Ajax niet hoeft te rekenen op een tweeluik met één van deze ploegen in de tweede voorronde.

Daardoor blijven de volgende teams over als mogelijke tegenstanders: Ružomberok (Slowakije)/FC Tobol (Kazachstan), Kilmarnock FC (Schotland), Silkeborg IF (Denemarken), FK Vojvodina (Servië) en KF Llapi (Kosovo)/Wisla Krakau (Polen). Nog niet eerder speelde Ajax in Europees verband tegen een van deze teams.

Voor de formatie van Francesco Farioli is het in ieder geval gunstig dat Panathinaikos ontlopen wordt bij de loting. Op papier was de Griekse bekerwinnaar namelijk de sterkste tegenstander die Ajax kon treffen. Daarnaast is de kans groot dat de nummer vijf van het afgelopen Eredivisie-jaar het seizoen begint in Oost-Europa. Alleen bij een treffen met Kilmarnock of Silkeborg zou dat niet het geval zijn.

Meer weten over de complete route van Ajax richting de Europa League? Klik dan hier.