Eventuele Ajax-transfer Weghorst besproken

Van Hooijdonk stellig: 'Ajax haalt hem niet voor de bank, is hij te duur voor'

18 juni om 23:41

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk zijn benieuwd naar de eventuele transfer van Wout Weghorst naar Ajax. De analisten van Studio Fußball verwachten niet dat Weghorst als tweede spits naar Amsterdam zal komen.

"Weghorst was niet mijn eerste keuze geweest", begint Van der Vaart. "Ik denk wel dat er wat loskomt in de groep met hem; dat willen winnen, die goal willen maken. Ik keek er graag naar. Op dit moment is elke versterking bij Ajax welkom", vervolgt de 109-voudig Oranje-international.

Mede-analist Van Hooijdonk reageert op een vraag of Weghorst ook samen met Brian Brobbey bij Ajax in de spits zou kunnen spelen. "Dat zie ik eigenlijk niet zo zitten. Dat zal Ajax niet gaan doen. Als je Weghorst haalt, haal je hem niet voor de bank, denk ik. Daar is hij te duur voor, dan zul je iets met Brobbey aan moeten", aldus Van Hooijdonk.

Weghorst is eigendom van Burnley, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan Hoffenheim. In de Bundesliga was hij zeven keer trefzeker en gaf hij drie assists in 28 wedstrijden. 

Familiedag bij Oranje! Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje: