Mainz en El Ghazi weer langs de rechter

Mainz en El Ghazi wéér niet eens: rechter komt snel met schikkingsvoorste

19 juni om 15:05
Laatste update: 19 juni om 23:29

Anwar El Ghazi en Mainz 05 zijn er nog steeds niet uitgekomen voor de rechter. De aanvaller werd vorig seizoen ontslagen nadat hij steun had uitgesproken voor de Palestijnen in de oorlog tussen Israël en Hamas.

In januari werd er al een bemiddelingspoging gedaan. Die mislukte en ook woensdag kwamen El Ghazi en Mainz er voor de rechter niet uit. Op 12 juli zal de rechter een schikkingsvoorstel doen. Voor die tijd kan er in theorie nog een overeenstemming kunnen worden bereikt tussen beide partijen.

El Ghazi werd ontslagen na zijn bericht op social media kort na de aanval van Hamas op Israël op 7 oktober. In dat bericht sprak hij steun uit voor de Palestijnen. In eerste instantie werd de aanvaller geschorst door Mainz. Na gesprekken was hij weer welkom, maar El Ghazi was het niet eens met het door de club naar buiten gebrachte statement. Opnieuw sprak El Ghazi daarna zijn steun uit aan de Palestijnen en daarna werd hij ontslagen.

De aanvaller liet het er niet bij zitten en ondernam juridische stappen tegen zijn ontslag zonder opzegtermijn. Oorspronkelijk liep het contract tot en met 30 juni. Vanwege handhaving zou dat met een jaar worden verlengd. De advocaat van El Ghazi is van mening dat de aanvaller recht heeft op vier miljoen euro. Mainz zet in op een half miljoen euro van El Ghazi wegens reputatieschade.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!