FK Vojvodina-trainer Bandović over Ajax

Ajax nog steeds een 'Europese reus' ondanks minder jaar: 'Het is een eer'

19 juni om 15:40
Laatste update: 19 juni om 15:47

FK Vojvodina-trainer Božidar Bandović noemt Ajax de favoriet in aanloop naar de tweede voorronde van de Europa League. De trainer van de Servische ploeg kijkt uit naar het treffen met de Amsterdammers.

"Ajax is een Europese reus", steekt Bandović van wal op de clubsite van FK Vojvodina. "Op papier is Ajax zeker de favoriet, maar voor ons is het positief dat we de kans krijgen om de strijd aan te gaan met zo'n team. Het is een eer om tegen Ajax te mogen spelen en we zullen ons zeker zo goed mogelijk voorbereiden."

De tegenvallende resultaten van Ajax het afgelopen seizoen hebben ook Servië bereikt. "Ook al hebben ze een zwak seizoen achter de rug. Nu ze een nieuwe coach (Francesco Farioli, red.) hebben, beginnen ze helemaal opnieuw en zullen ze zeker sterker zijn. Ajax is Ajax. Ongeacht één slecht jaar. Ze hebben nieuwe voorbereidingen met een nieuwe coach en waarschijnlijk versterkingen. Maar we hebben de tijd om ze te analyseren en ons zo goed mogelijk voor te bereiden."

Ondertussen is FK Vojvodina volop in voorbereiding voor het nieuwe seizoen. "We zijn de tweede week van de voorbereiding ingegaan. We bereiden de spelers voor op de derde week door het tempo op te voeren. We werken ook aan de principes en speelstijl met als doel deze nog verder te verbeteren. De jongens doen het tot nu toe geweldig."

Ajax speelt om donderdag 25 juli in eigen huis tegen Vojvodina. Op donderdag 1 augustus vindt de return in Servië plaats. Niet in Novi Sad, maar vanwege het stadion in Backa Topola.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!