Lerby adviseert Ajax voor Güler

Weinig speeltijd verwacht voor Güler: 'Moet voor twee jaar bij Ajax komen'

19 juni om 15:19
Laatste update: 19 juni om 15:33

Volgens Søren Lerby doet Arda Güler er goed aan om bij Ajax te gaan spelen. De Turk staat momenteel onder contract bij Real Madrid, maar de kans op speeltijd is volgens de oud-voetballer niet groot bij de Madrilenen.

"Hij komt de komende twee jaar niet te spelen bij Real Madrid", steekt Lerby van wal bij Vandaag Inside Oranje. 'Dat is met al die talenten. Ze hebben niet echt een positie", benadrukt de Deen, doelend op de vele talenten die bij topclubs amper de kans krijgen. "Hij moet bij Ajax komen voor twee jaar. Hij kan supergoed voetballen, maar waar moet hij spelen bij Real Madrid?"

Van der Gijp sluit zich aan bij de woorden van Lerby. "Je hebt het ook gehad met De Bruyne bij Chelsea. Die gaat dan naar Wolfsburg. Op een gegeven moment is hij 24 en staat hij er echt. Bij Güler zie je echt dat het nog een jochie is."

De negentienjarige Güler was voor zijn vertrek bij Fenerbahçe in beeld bij Ajax, maar de Amsterdammers verloren de concurrentiestrijd met Real Madrid. Oud-Ajacied Ryan Babel maakte recent bekend dat hij de Amsterdammers drie jaar geleden al tipte over Güler. De Turkse aanvaller maakte dinsdagavond de winnende goal voor zijn land tegen Georgië op het EK.

Beluister hieronder de nieuwste aflevering van Studio Oranje!