'Batshuayi kiest voor miljoenencontract bij Galatasaray en weigert Fenerbahçe'

'Schokkende transfer in Turkije: spits Fenerbahçe stapt over naar rivaal'

19 juni om 21:48

Michy Batshuayi staat voor een gevoelige transfer naar Galatasaray. De Belgische aanvaller, die in de afgelopen twee seizoenen uitkwam voor aartsrivaal Fenerbahçe, lijkt te opteren voor een stap naar de kampioen van Turkije.

Althans, dat beweert de Turkse journalist Yağız Sabuncuoğlu. Eerder raakte al bekend dat zowel Galatasaray als Fenerbahçe interesse toonden om Batshuayi in huis te halen. Die eerste club had echter een interessanter voorstel en kon Batshuayi ook overhalen om voor hen te kiezen.

De aanvaller moet binnenkort zijn medische keuring ondergaan en kan daarna zijn handtekening zetten onder een driejarig contract bij Galatasaray. Naar verluidt zal hij, bij nota bene de aartsvijand van Fenerbahçe, zo'n drie miljoen euro per jaar verdienen en krijgt hij een tekenbonus van drie miljoen euro.

Voor Batshuayi zou het zijn derde club uit Istanbul zijn. Hij kwam voor zijn periode bij Fenerbahçe ook al uit voor Besiktas en wordt daarmee slechts de elfde speler ooit die voor de grote drie uit Turkije is uitgekomen. Hij is tevens ook pas de eerste niet-Turk ooit die dat kan neerzetten.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: