Mertens verlengt bij Galatasaray

'PSV-publiekslieveling stelt pensioen jaartje uit: nieuw contract bij Galatasaray'

1 juni om 13:24

Dries Mertens gaat toch nog één jaar bijtekenen bij zijn club Galatasaray. Dat meldt Fabrizio Romano zaterdagmiddag. De oud-speler van onder meer FC Utrecht en PSV twijfelde over zijn pensioen, maar heeft zijn beslissing genomen.

Eerder gaf Mertens aan dat hij zin had in zijn pensioen, maar toch nog twijfelde. "Op mijn leeftijd stop je normaal met voetbal. Je wordt trager, fysiek doet het meer pijn. Ik geniet nog elke dag van het voetbal en heb de mooiste baan van de wereld, maar ik kijk er ook naar uit om meer vrijheid te hebben. Ik wil rust vinden en huisvader zijn", zei Mertens destijds in het programma Sergio over de grens.

Nu verlengt hij toch zijn contract bij de Turkse topclub tot 2025. ''Ik denk dat ik nog een jaar door zal gaan. Ik heb een baan waar ik van geniet en ik speel continu. Ik heb geen pijn of blessures. Het zou eigenlijk dom zijn om nu al te stoppen'', zei Mertens destijds.

De kleine Belg had een groot aandeel in het kampioenschap van Galatasaray. Hij wist in de competitie negen keer te scoren en gaf zestien assists.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal met Gouden Schoen-winnaar en voormalig topschutter Roy Makaay vanuit De Kuip, over Feyenoord, Vitesse, Deportivo La Coruña en veel meer!